۱۹ نکته الزامی کیکپزی از زبان مامانهای نینیسایت
در دنیای شیرین کیکپزی، همیشه جای یادگیری و پیشرفت هست. مامانهای باتجربه نینیسایت، گنجینهای از نکات و ترفندها رو در اختیارمون قرار دادن. این پست، خلاصه ۱۹ مورد از مهمترین تجربیات اونها در مورد پخت کیک هست:
این نکات، گلچینی از تجربیات عملی و امتحان شده هستن که میتونن به شما در رسیدن به یک کیک عالی کمک کنن:

- ✔️
۱. دمای فر:
مهمترین چیز، دمای دقیق فر هست. فر رو حتماً از قبل گرم کنید و اگه دماسنج فر ندارید، حتماً یکی تهیه کنید. - ✔️
۲. همدما بودن مواد:
تخممرغ و کره باید حتماً به دمای محیط رسیده باشند تا کیک بافت بهتری داشته باشه. - ✔️
۳. الک کردن آرد:
آرد رو قبل از استفاده حتماً الک کنید تا کیک سبک و پفکی بشه. - ✔️
۴. اندازهگیری دقیق:
اندازهگیری دقیق مواد اولیه، کلید موفقیت در کیکپزی هست. از پیمانههای استاندارد استفاده کنید. - ✔️
۵. هم زدن مناسب:
نه خیلی کم هم بزنید و نه خیلی زیاد. به میزان لازم هم بزنید تا مواد یکدست شوند. - ✔️
۶. بهرهگیری از کاغذ روغنی:
کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید تا کیک به راحتی جدا بشه. - ✔️
۷. باز نکردن در فر:
در طول پخت، در فر رو باز نکنید تا پف کیک نخوابه. - ✔️
۸. تست خلال دندان:
برای اطمینان از پخت کامل کیک، با خلال دندان تست کنید. اگه خلال دندان تمیز بیرون اومد، کیک پخته. - ✔️
۹. خنک کردن کیک:
قبل از برش زدن، بذارید کیک کاملاً خنک بشه. - ✔️
۱۰. بهرهگیری از وانیل مرغوب:
وانیل، عطر و طعم بینظیری به کیک میده. از وانیل مرغوب استفاده کنید. - ✔️
۱۱. افزودن آب جوش:
افزودن مقدار کمی آب جوش به خمیر کیک، باعث لطافت بیشتر کیک میشه. - ✔️
۱۲. بهرهگیری از شیر یا ماست:
بهرهگیری از شیر یا ماست به جای آب، طعم و بافت کیک رو بهتر میکنه. - ✔️
۱۳. روغن مایع مناسب:
از روغن مایع بدون بو و طعم استفاده کنید. - ✔️
۱۴. بهرهگیری از بیکینگ پودر تازه:
بیکینگ پودر تاریخ گذشته، باعث میشه کیک خوب پف نکنه. - ✔️
۱۵. چرب کردن قالب:
قبل از ریختن خمیر، قالب رو خوب چرب کنید. - ✔️
۱۶. تنظیم ارتفاع قالب:
موقع ریختن خمیر، ارتفاع قالب رو طوری تنظیم کنید که کیک جا برای پف کردن داشته باشه. - ✔️
۱۷. مخلوط کردن مواد خشک و تر:
مواد خشک و تر رو به آرامی و به صورت دورانی مخلوط کنید. - ✔️
۱۸. بهرهگیری از آب لیمو:
افزودن مقدار کمی آب لیمو به خمیر کیک، باعث روشنتر شدن رنگ کیک میشه. - ✔️
۱۹. امتحان دستورهای جدید:
از امتحان کردن دستورهای جدید نترسید و خلاقیت به خرج بدید.
این نکات ساده، اما کاربردی، میتونن تفاوت چشمگیری در کیفیت کیکهای شما ایجاد کنن.
همیشه در حال یادگیری باشیم!
19 نکته کلیدی برای پخت کیک عالی (تجربههای نی نی سایت)
1. بهرهگیری از مواد اولیه همدما
اکثر خانمها در نی نی سایت تاکید داشتند که تخممرغها و کره باید به دمای محیط رسیده باشند. این کار باعث میشه مواد بهتر با هم مخلوط بشن و بافت کیک یکدستتر بشه. تخممرغهای سرد و کره سفت به خوبی با مواد ترکیب نمیشن و در نتیجه کیک شما ممکنه سفت یا ناهموار بشه. حداقل نیم ساعت قبل از شروع پخت، تخممرغها و کره رو از یخچال خارج کنید. اگر عجله دارید، تخممرغها رو چند دقیقه داخل آب ولرم قرار بدید. کره رو هم میتونید به قطعات کوچکتر تقسیم کنید تا زودتر نرم بشه. این نکته به ظاهر ساده، تاثیر خیلی زیادی روی کیفیت نهایی کیک داره. فراموش نکنید!
2. الک کردن آرد، رمز کیکهای سبک
تقریبا همه خانمها در نی نی سایت موافق بودن که الک کردن آرد برای داشتن کیکهای سبک و پفکی ضروریه. الک کردن آرد باعث میشه ذرات آرد از هم جدا بشن و هوا داخلش نفوذ کنه. این کار باعث میشه آرد بهتر با مواد ترکیب بشه و از گلوله شدن آرد جلوگیری کنه. حتی بعضی از خانمها توصیه میکردن که آرد رو دو یا سه بار الک کنید. باور کنید ارزشش رو داره!الک کردن آرد، کیک شما رو خیلی بهتر میکنه. یک کیک سبک و خوشمزه نوش جان کنید.
3. دقت در اندازهگیری مواد
اندازهگیری دقیق مواد، مهمترین بخش پخت کیک هست. کم یا زیاد شدن هر کدوم از مواد میتونه نتیجه کار رو خراب کنه. بهتره از پیمانههای اندازهگیری استاندارد استفاده کنید. اگر پیمانه ندارید، از ترازو استفاده کنید. وزن دقیق هر کدوم از مواد رو پیدا کنید و طبق دستورالعمل پیش برید. بعضی از خانمها تاکید داشتن که برای اندازهگیری مایعات، از پیمانههای مدرج استفاده کنید. با دقت اندازهگیری کنید تا کیکتون عالی بشه. بیدقتی در اندازهگیری، نتیجه کار رو خراب میکنه. پس دقت کنید!
4. هم زدن صحیح مواد
نحوه هم زدن مواد هم خیلی مهمه. هم زدن بیش از حد یا کمتر از حد میتونه بافت کیک رو خراب کنه. در هم زدن تخممرغ و شکر، اونقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار بشه. بعد از اضافه کردن آرد، فقط در حدی هم بزنید که مواد با هم ترکیب بشن. هم زدن بیش از حد باعث میشه کیک سفت بشه. از همزن برقی استفاده کنید تا کارتون راحتتر بشه. دقت کنید که همه مواد به خوبی با هم مخلوط بشن. هم زدن درست، کیک رو خوشبافت میکنه. نکته مهمیه، فراموش نکنید!
5. انتخاب قالب مناسب
انتخاب قالب مناسب هم در نتیجه کار خیلی تاثیر داره. قالبهای مختلف، حرارت رو به شکلهای مختلف منتقل میکنن و باعث پخت متفاوت کیک میشن. اگر از قالب فلزی استفاده میکنید، بهتره اون رو چرب کنید و آرد بپاشید. اگر از قالب سیلیکونی استفاده میکنید، نیازی به چرب کردن نیست. اندازه قالب هم باید مناسب باشه. اگر قالب خیلی بزرگ باشه، کیک نازک میشه و اگر خیلی کوچیک باشه، کیک سرریز میکنه. به جنس و اندازه قالب دقت کنید. قالب مناسب، کیک رو خوشفرم میکنه. انتخاب درستی داشته باشید!
6. تنظیم دمای فر
دمای فر یکی از مهمترین عوامل در پخت کیک هست. دمای نامناسب باعث میشه کیک یا خام بمونه یا بسوزه. قبل از شروع پخت، فر رو گرم کنید. دمای فر رو طبق دستورالعمل تنظیم کنید. اگر فر شما دقیق نیست، از یک دماسنج فر استفاده کنید. در طول پخت، در فر رو باز نکنید. این کار باعث میشه دمای فر پایین بیاد و کیک پف نکنه. دمای مناسب، کیک رو عالی میپزه. دما رو کنترل کنید!کیک خوشمزه منتظرتونه.
7. تست پخت کیک
برای اینکه مطمئن بشید کیک پخته، یک خلال دندون رو داخل کیک فرو کنید. اگر خلال دندون تمیز بیرون اومد، کیک پخته. اگر خلال دندون خمیر به همراه داشت، کیک هنوز نیاز به پخت داره. بعد از پخت، کیک رو چند دقیقه داخل فر خاموش نگه دارید. این کار باعث میشه کیک کمی خنک بشه و از ترک خوردن اون جلوگیری کنه. بعد از خنک شدن، کیک رو از قالب جدا کنید. تست پخت، از خام موندن کیک جلوگیری میکنه. حتما تست کنید!یک کیک کاملا پخته نوش جان کنید.
8. بهرهگیری از بکینگ پودر تازه
بکینگ پودر یکی از مهمترین مواد برای پف کردن کیک هست. اگر بکینگ پودر کهنه باشه، کیک پف نمیکنه. قبل از بهرهگیری از بکینگ پودر، اون رو تست کنید. یک قاشق چایخوری بکینگ پودر رو داخل یک فنجان آب جوش بریزید. اگر بکینگ پودر شروع به جوشیدن کرد، سالمه. در غیر این صورت، بکینگ پودر رو عوض کنید. بکینگ پودر تازه، کیک رو پفکی میکنه. بکینگ پودر رو تست کنید!کیک پفدار نوش جان کنید.
9. اضافه کردن اسانس و طعمدهندهها
اسانسها و طعمدهندهها، طعم و عطر کیک رو بهتر میکنن. از اسانسها و طعمدهندههای با کیفیت استفاده کنید. مقدار اسانس رو طبق دستورالعمل اضافه کنید. استفاده بیش از حد از اسانس، طعم کیک رو تلخ میکنه. میتونید از پوست رنده شده لیمو، پرتقال یا وانیل هم برای طعم دادن به کیک استفاده کنید. اسانسها، کیک رو خوشعطر و خوشطعم میکنن. اسانس مناسب رو انتخاب کنید!کیک خوشمزه منتظرتونه.
10. خنک کردن کیک قبل از تزیین
قبل از تزیین کیک، اجازه بدید کاملا خنک بشه. تزیین کردن کیک گرم باعث میشه خامه آب بشه و کیک خراب بشه. میتونید کیک رو داخل یخچال قرار بدید تا زودتر خنک بشه. کیک خنک، تزیین رو راحتتر میکنه. قبل از تزیین، کیک رو خنک کنید!تزیین زیبا، کیک رو جذابتر میکنه.
11. بهرهگیری از آرد قنادی
آرد قنادی، آردی هست که پروتئین کمتری داره و برای پخت کیک مناسبتره. بهرهگیری از آرد قنادی باعث میشه کیک بافت نرمتری داشته باشه. اگر آرد قنادی ندارید، میتونید از آرد سفید معمولی استفاده کنید، اما بهتره کمی نشاسته ذرت به اون اضافه کنید. آرد قنادی، کیک رو نرم میکنه. از آرد قنادی استفاده کنید!یک کیک نرم و لطیف نوش جان کنید.
12. اضافه کردن کمی سرکه یا آبلیمو
اضافه کردن کمی سرکه یا آبلیمو به مواد کیک، باعث میشه کیک پفکیتر بشه. اسید موجود در سرکه یا آبلیمو با بکینگ پودر واکنش میده و باعث تولید گاز میشه. فقط مقدار خیلی کمی سرکه یا آبلیمو اضافه کنید. استفاده بیش از حد باعث میشه طعم کیک ترش بشه. سرکه یا آبلیمو، کیک رو پفکیتر میکنه. فقط کمی اضافه کنید!کیک پفدار نوش جان کنید.
13. بهرهگیری از شیر گرم
اضافه کردن شیر گرم به مواد کیک، باعث میشه مواد بهتر با هم مخلوط بشن و کیک بافت نرمتری داشته باشه. شیر نباید خیلی داغ باشه. فقط کافیه کمی گرم باشه. شیر گرم، کیک رو نرمتر میکنه. از شیر گرم استفاده کنید!یک کیک نرم و لطیف نوش جان کنید.
14. استراحت دادن به خمیر
بعد از اینکه مواد کیک رو مخلوط کردید، بهتره کمی به خمیر استراحت بدید. این کار باعث میشه گلوتن آرد کمی استراحت کنه و کیک بافت بهتری داشته باشه. حدود 15 تا 30 دقیقه به خمیر استراحت بدید. استراحت دادن به خمیر، کیک رو خوشبافتتر میکنه. به خمیر استراحت بدید!کیک خوشمزه منتظرتونه.
15. بهرهگیری از کاغذ روغنی
برای اینکه کیک به قالب نچسبه، از کاغذ روغنی استفاده کنید. کف قالب رو با کاغذ روغنی بپوشونید. میتونید کاغذ روغنی رو کمی چرب هم بکنید. کاغذ روغنی، از چسبیدن کیک به قالب جلوگیری میکنه. از کاغذ روغنی استفاده کنید!کیک رو به راحتی از قالب جدا کنید.
16. پرهیز از باز کردن در فر در حین پخت
باز کردن در فر در حین پخت، باعث افت دمای فر میشه و ممکنه کیک پف نکنه. تا زمانی که کیک کاملا پخته نشده، در فر رو باز نکنید. فقط در صورتی در فر رو باز کنید که مطمئن باشید کیک پخته. باز نکردن در فر، کیک رو پفکی میکنه. در فر رو باز نکنید!کیک پفدار نوش جان کنید.
17. ضربه زدن به قالب قبل از قرار دادن در فر
قبل از قرار دادن قالب کیک در فر، چند بار قالب رو به آرامی روی سطح کار بزنید. این کار باعث میشه حبابهای هوا از داخل خمیر خارج بشن و کیک بافت یکدستتری داشته باشه. به آرامی ضربه بزنید تا خمیر خراب نشه. ضربه زدن به قالب، کیک رو یکدستتر میکنه. به قالب ضربه بزنید!کیک یکدست و زیبا نوش جان کنید.
18. عدم بهرهگیری از مواد خیلی سرد
بهرهگیری از مواد خیلی سرد، باعث میشه مواد به خوبی با هم مخلوط نشن و کیک بافت خوبی نداشته باشه. تخممرغها، شیر و کره باید به دمای محیط رسیده باشند. قبل از شروع پخت، مواد رو از یخچال خارج کنید. بهرهگیری از مواد همدما، کیک رو خوشبافتتر میکنه. از مواد همدما استفاده کنید!کیک خوشمزه منتظرتونه.
19. خاموش کردن گریل در حین پخت
اگر فر شما گریل داره، در حین پخت کیک، گریل رو خاموش کنید. گریل باعث میشه سطح کیک زودتر از داخل اون بپزه و بسوزه. فقط در صورتی گریل رو روشن کنید که بخواهید سطح کیک رو طلایی کنید. خاموش کردن گریل، از سوختن کیک جلوگیری میکنه. گریل رو خاموش کنید!کیک طلایی و خوشمزه نوش جان کنید.






